‘BRANDWEER AFLEGSYSTEEM TOERNOOI’

‘BRANDWEER AFLEGSYSTEEM TOERNOOI’

DSCF6538  DSCF6560 Op vrijdag 6 februari 2015 werd een  brandweertournooi in het Mr. E. Snellenpark aan de Letitia Vriesdelaan gehouden. Het geheel is gecoördineerd door het KBS sportbureau. Het toernooi duurde van 09:00u t/m 14:00u. Het doel van dit toernooi was  het toetsen van het repressief personeel op snelheid en accuratesse, waarbij zaamhorigheid eveneens centraal stond. Het thema bij dit toernooi was het aflegsysteem. Dit systeem wordt bij de repressieve brandbestrijding als procedure gevolgd. Als onderdeel van dit systeem werd tijdens dit toernooi een toevoerslangleiding geformeerd over een afstand 100 meter. De aanzuiging werd vanuit openwater gedaan met een draagbare-motorspuit, waarna het formeren van de toevoerslangleiding volgde met het plaatsen van het verdeelstuk. Hierna werd een aanvalslang met straalpijp aan het eind gekoppeld. Als er ‘water’ op het voorterrein was, werd de uitvoering als compleet beschouwd. De jury heeft de deelnemers beoordeeld  op snelheid in combinatie met de technische handelingen. Het was een ’knock out’ systeem waarbij steeds twee ploegen meededen, de beste ging steeds door naar de volgende ronde. Dit  toernooi had  een landelijk karakter, het personeel van 14 brandweerposten deed hieraan mee. Elke post heeft een delegatie van 10 man afgevaardigd voor deelname. Dit evenment zal volgens het sportbureau van het KBS een jaarlijks terugkerend karakter hebben, met steeds een ander thema. De wedstrijden zijn zeer spannend verlopen, de deelnemers  waren tegen elkaar opgewassen. De jury had het niet eenvoudig, deze moest ook het technisch aspect van de vaardigheden beoordelen. Uiteindelijk werd al gauw duidelijk dat de winnaars met minime verschillen van elkaar zouden eindigen.  Aan het eind van dit eendaagstoernooi zag de uitslag als volgt uit: post Jarikaba werd winnaar de ’runner up’ was post Nickerie terwijl post Coronie als derde eindigde en post Albina de rij van winnaars afsloot. De afdeling sportbureau  ziet terug  op een geslaagde dag, waarbij ’sportieve invulling’ is gegeven aan één van de schakels (preparatie) van de veiligheidsketen van het KBS

 

February 21, 2015 / Nieuws

Share the Post