Woningbrand aan de Boesikreestraat

Woningbrand aan de Boesikreestraat

20150223_112836

Hedenochtend omstreeks 02:30u werd er melding gedaan van een woningbrand aan de Boesikreestraat nr.44. (Kasabaholo project) Bij  aankomst van de brandweer van de hoofdbrandweerkazerne(Gemenelandsweg), was er sprake van een uitslaande brand. Het pand werd bewoond door 3 personen, waarvan één van hen (mw. 44 j.) kort voor de melding een brandgeur waarnam. Zij ging naar zeggen op onderzoek uit en bij het openen van haar kamerdeur, zag zij een vlammenzee in de gang. De overige huisgenoten werden terstond gealarmeerd om te vluchten. De de hr. Alphons A. (76 j) heeft bij deze poging brandwonden aan het voorhoofd en de bortstreek opgelopen. Hij werd per ontboden ambulance naar de spoedeisende hulp vervoerd. De brand werd door de naaste buren gemeld, die op het tumult en een lichte ontploffing zijn afgegaan. Het pand had een oppervlakte van ± 56m². De brandweer had na 20 min het vuur onder controle en heeft op kundige wijze kunnen voorkomen dat het vuur zich naar omliggende gebouwen heeft kunnen uitbreiden.  Jammer genoeg zijn huis en inboedel  vrijwel totaal in vlammen opgegaan. Met dit incident staat  de landelijke registratie op 17 woningbranden voor dit jaar.

Het Korps Brandweer Suriname wenst aan de hr. Alphons A. een spoedig herstel toe.

February 24, 2015 / Nieuws

Share the Post