Frans-Guyanese brandweerdelegatie op werkbezoek

Frans-Guyanese brandweerdelegatie op werkbezoek

20150318_083501    IMG_5327

Vanaf  dinsdag 17 maart vertoefde een  delegatie van de Frans- Guyanese brandweer in ons land.  Reden tot dit bezoek was o.a kennismaking met de nieuwe leiding van het Franse brandweer korps en de  versnelde ontwikkeling van samenwerking, tussen de twee landen op het gebied van brandweerzorg te evalueren. Deze samenwerking is in het jaar 2011 ontstaan en vanaf die periode zijn er verschillende activiteiten ontplooit. Zo heeft de Franse Jeugdbrandweer een bezoek gebracht aan het KBS, in het kader van een op te richten Surinaamse jeugdbrandweer. In de afgelopen 2 jaren zijn er verschillen de multidiciplinaire oefeningen in de districten Marrowijne en Commewijne gehouden, waarbij oa. het Nationaal leger, Hi Jet Heli Service, het KPS en de geneeskundigedienst hebben geparticipeerd. Verder is er uitwisseling geweest van Franse- en Surinaamse instructeurs die bilaterale trainingen hebben verzorgd. De Frans-Guyaneese Brandweer kent Recentelijk een nieuwe Directeur/Colonel, Felix  Antenor-Habazac, die ingegaan is op het gezamenlijk voorstel tot een kennismakingsbezoek aan het KBS. Voor dit jaar zijn er wederom verschillende activiteiten gepland te Frans-Guyana en Suriname za. Multidiciplinaire oefeningen;  sport challence; Grimp (touw)training; technische hulpverlening; gaspak training; sport parade; offroad drivers training; waterrescue; containertraining en sport/voetbal. De tien ‘man’ sterke Franse delegatie heeft aangeven het bezoek als productief en leerrijk te hebben ervaren. De Fransen zijn op donderdag 19 maart huiswaarts gekeerd.

 

March 20, 2015 / Nieuws

Share the Post