KBS hulpverleners behalen hoogste GRIMP niveau in Frans Guyana

KBS hulpverleners behalen hoogste GRIMP niveau in Frans Guyana

DSC09460   DSC09465   DSC09589

Hulpverleners van het KBS hebben met succes het hoogste niveau van de GRIMP training in Frans Guyana behaald. GRIMP is een Franse verzamelnaam voor: Groupe de Reconnaissance et d’Intervention en Milieu périlleux.  Vrij vertaald is dit: Groep voor Reddingen en Interventies op Moeilijke Plaatsen.(bv. Hoogten, diepten, spelonken etc.) De training is begin april van start gegaan in St. Laurant en het onherbergzame Apatu gebied. De basis traning werd eerst afgerond en gelijk aansluitend hierop is de level 1 ‘imt’ afgerond. Level 2’imt’ is twee weken hierna gestart en op vrijdag 17 april afgerond. Van de 15 cursisten zijn  4 van het KBS geweest en is één van hen als beste door deze intensieve- en enerverende training gekomen. Vooralsnog is het alleen mogelijk om de ‘master’ level 3 in Frankrijk te behalen, dit gebeurt echter op basis van strenge criteria en selecties bv. oefenuren en ervaring na level 2’imt’. In Frans Guyana zijn slechts 3 personen op level 3 gecertificeerd. Deze training sluit niet alleen naadloos aan op de missie en visie van KBS  als organisatie, maar ook op de ontwikkelingen in bv. de bouwsector, mijnbouw, ecotoerisme etc. in Suriname. Het ligt in de bedoeling de Surinaamse ‘GRIMPERS’ zoveel mogelijk aan de vastgestelde criteria te laten voldoen.

 

April 21, 2015 / Nieuws

Share the Post