Nieuws flitsen

Nieuws flitsen

DSC_4229

WONINGBRAND  MAGENTAKANAALWEG

Op maandag 1 juni heeft  een felle brand gewoed aan de Magentakanaalweg te Leiding 21b. De brandweer kreeg de melding om 22.25u. Ter plaatse is een uitslaande brand aangetroffen. Het ging in deze om een hoogbouw woning  gedeeltelijk in steen en hout opgetrokken. Dit pand werd door twee mensen  bewoond. Tijdens  de brand was niemand thuis. De woning en inboedel zijn  geheel in de as gelegd.  Drie auto’s die op het terrein waren geparkeerd, hebben  schroeischade  opgelopen. De oorzaak van de brand is nog onbekend. De woning was niet tegen brand verzekerd.

 

 BEGIN van BRAND  ORTWIN CYRUSWEG # 33

Op maandag 1 juni omstreeks 14.30,  werd melding gedaan van een woning brand aan de Ortwin Cyrusweg # 33. Het betrof een laagbouw woning in steen en hout opgetrokken. Ter plaatse is een  matras dat gedeeltelijk is afgebrand aangetroffen. Dit huis werd door twee dames bewoond, die net thuis aankwamen ten tijde van de brand. Deze merkten een enorme rook ontwikkeling uit een van de slaapkamers op, waarna ze meteen om hulp riepen, die ze ook  kregen van de buren. Met  emmers water is de brand geblust, waarna  het matras buiten is gezet  om uitbreiding van het vuur te voorkomen. Het ‘vermoeden’ bestaat bij  een van de bewoners dat de brand is aangestoken. Gelukkig hebben er zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan. De schade heeft zich beperkt  tot schroeischade van  de vloer en wand. De politie is bezig met het onderzoek .

 

 

AUTOBRAND TOEKOMSTWEG # 82

De brandweer van post Toekomstweg kreeg in de vroege ochtend van dinsdag 2 juni een  melding  van een autobrand. Het voertuig stond  op steenworp afstand van de kazerne in brand. De melding is tegen  02.05u. gedaan. Het gaat in deze om een grijsgelakte personenauto van het merk Toyota die in rijdende staat verkeerde. Ten tijde van de brand sliepen de huisgenoten, nadat de brand werd ontdekt is meteen alarm geslagen. Een ander voertuig die op het terrein geparkeerd stond, maar niet in rijdende staat verkeerde heeft wat schroeischade opgelopen. De  oorzaak is nog onbekend.

June 2, 2015 / Nieuws

Share the Post