KBS bezoekt de Bernadette school

KBS bezoekt de Bernadette school

bernadetteDe leerlingen van de Bernadette school hebben op vrijdag 10 juli bezoek gehad van het  KBS. Dit bezoek  ligt helemaal in de lijn van community safety waarbij zoveel als mogelijk burgerparticipatie voor veiligheid wordt gepropageerd. Het thema van deze ochtend was  ‘bijenbestrijding.’  De klassen hebben in clusterverband deelgenomen aan sessies van  20 min. Het accent werd duidelijk gelegd op het risico en preventie van voornamelijk  ‘braziliaanse bijen’  in de directe omgeving. De informatie is gelang de leerjaren,  op een speelse manier overgedragen aan de leerlingen, hierdoor was de interactie met de groepen vrij goed te noemen.  Dagelijks heeft  de alarmcentrale van de brandweer  een tiental  meldingen van bijenoverlast  te verwerken, in de drogetijd  is het veel meer vanwege de warmte en bloesems.  Volgens de statistieken vallen  vee en huisdieren jaarlijks ten prooi  van deze gevaarlijke insecten.  Jammer genoeg  komen er ook mensen te overlijden na een massale bijenaanval.

Bij overlast van bijen…. bel het alarm nummer 110,  of  meldt u zich bij aan bij de brandweerkazerne in uw omgeving

Bezoek onze rubriek community safety  voor meer informatie over bijenbestrijding

July 12, 2015 / Nieuws

Share the Post