‘One on one’ informatie te Geyersvlyt

‘One on one’ informatie te Geyersvlyt

Op vrivlijtjdag 10 juli hebben  brandweerlui  van post Geyersvlyt  hun ‘proactie’ voor wijkveiligheid voortgezet. Deze activiteit is bekend onder de noemer ‘community safety’.  Hierbij worden  huisbezoeken in het verzorgingsgebied afgelegd met een informatief karakter.  De ‘one on one’  communicatievorm blijkt bij deze gelegenheden zeer  efficiënt  en effectief. De bewoners worden voorzien van informatie over veiligheid , maar de brandweer wordt  ook voorzien van ‘info’ die het beleid (strategisch) kan beinvloeden. (denk maar aan gebieden waar nagenoeg  alle gascillinders binnen zijn geïnstalleerd) de collega’s van post Geyersvlyt  werden op deze middag  geassisteerd door de afd. Pr/voorlichting.  Er is  een observatieformulier  gebruikt om een  weergave te hebben van de mogelijke risico’s  in en om de woning  van de mensen.  De bewoners zijn voorzien van flyers  en enkele hebben een rookmelder gehad om zelfs te installeren, dit als aanzet om meerdere rookmelders in huis te plaatsen (optimale dekking).  De komende dagen worden de wijkbezoeken in dit gebied voortgezet.  De  brandweer zal in de overige verzorgingsgebieden  zeker  ivm de te verwachte droogte, verhoogd zichtbaar zijn. 

July 12, 2015 / Nieuws

Share the Post