WONINGBRAND FAJADJANSTRAAT

WONINGBRAND FAJADJANSTRAAT

fajadjanDe afgelopen week heeft er een felle brand gewoed met een dramatisch verloop. Op donderdag 13 augustus brak  brand uit bij de familie Henar aan de fajadjanstaat # 38 in het flora project. De melding kwam omstreeks 08.30 u. binnen. Het betrof een hoogbouwwoning  geheel in steen is opgetrokken. Ter plaatse was er sprake van een uitslaande brand en enorme rookontwikkeling, de woning stond helemaal in brand. De melding werd omstreeks 08.30u. gedaan. De brand is vermoedelijk  beneden in een kamer begonnen.  Negen  mensen  hadden hun intrek in de woning, maar tijdens  de brand waren er zeven mensen in de woning. Vier van deze  mensen hebben jammer genoeg deze tragedie niet overleefd, waaronder  een tweeling van zeven maanden. Verstikking  is hier de oorzaak geweest van dit treurig voorval.  onvoldoende vluchtmogelijkheden op dat moment hebben aan de basis gelegen van dit geheel. Het verlopig onderzoek heeft uitgewezen dat een peuter vermoedelijk  met vuur speelde, waardoor  er  brand  ontstond. Een oom kon zichzelf en twee kinderen in veiligheid brengen. De woning is vrijwel  geheel afgebrand. Het Korps Brandweer Suriname betreurt het gebeuren en wenst de familie enorm veel sterkte toe.

Noot: Alhoewel de woning verzekerd is tegen brand, kunnen emotioneel leed en schade  nimmer worden gecompenseerd. Brandpreventie is hierdoor meer dan een morele Verplichting van ons allen. Het brandveilig bouwen en het brandveilig gebruiken van een woning is steeds het advies. Het hebben van een vluchtplan is alvast  de basis voor een (brand)veiligheidsdekking voor huishoudens. ( voor bedrijven ed. geldt een gedegen ontruimingsplan)

August 18, 2015 / Nieuws

Share the Post