‘NABRANDERS’

‘NABRANDERS’

                                               

                                                                              WONINGBRAND TAMINWEG

K   In ons rijstdistrict Nickerie is  op zondagmorgen 4 oktober brand uitgebroken aan de Taminweg. De melding werd omstreeks 05.31u. ontvangen door de alarmcentrale van Paramaribo vanuit Nickerie.  de brand is door een buurtbewoner  ontdekt en gealarmeerd.Ter plaatse bleek dat een deel van de woning in brand stond. De brand is begonnen in een buiten keuken. Tijdens de brand was het pand onbewoond. De brandweer heeft met ‘man en macht’ kunnen voorkomen dat het vuur zich verder heeft kunnen uitbreiden, waardoor  de brand beperkt is gebleven  tot de achterwand en het plafond. Het vooralsnog  niet bekend als de woning tegen brand is verzekerd is. De brandweer heeft een 28 lbs gascilinder uit het  brandende  pand gehaald. De oorzaak wordt nog onderzocht.

Noot: gascilinders in huis vormen grote gevaren bij brand en brandgevaar!

 

WONINGBRAND WITSANTI

Op 1 oktober van dit jaar heeft de rode haan gekraaid in het dorp witsanti. De melding kwam om 11.15 binnen. Het ging om een laagbouw houtenwoning die compleet met inboedel is afgebrand. Terplaatse trof de brandweer van post Onverdacht de reeds afgebrande en ingestorte woning aan. Op het terrein bevonden zich drie woningen, die niet zijn aangesloten op het electriciteitsnet. Het is niet bekend wie de brand heeft ontdekt. De eigenaar van het huis was tijdens de brand in het binnenland. De oorzaak wordt door de politie van zanderij onderzocht.

 

WONINGBRAND NW CHARLESBURGWEG

Op vrijdag 2 oktober omstreeks 01.20u is  brand uitgebroken aan de Nw Charlesburgweg # 189. De melding kwam via de centrale meldkamer(cmk) van de politie. Het ging om een laagbouwwoning die in hout was opgetrokken. Ter plaatse stond de wooning reeds in brand. Het is  onbekend waar de brand begonnen is en wie die ontdekt heeft. Het huis werd door één persoon bewoond die tijdens de brand niet aanwezig was. De woning was niet aangesloten op het electriciteitsnet en ook niet tegen brand verzekerd. Woning  en inboedel zijn helemaal in de as gelegd. Een belendend pand heeft schroeischade opgelopen aan de voorgevel. Uit  dat pand heeft de brandweer een gascilinder van 28 lbs verwijderd. Ook hier is de oorzaak onbekend en wordt onderzocht door de politie van station Munder.

 

October 5, 2015 / Nieuws

Share the Post