KBS Vuurwerk ‘info’ wijkbijeenkomst

KBS Vuurwerk ‘info’ wijkbijeenkomst

IMG-20151216-WA0002Op maandag 14 December 2015 heeft het Korps Brandweer Suriname in samenwerking met de stichting  Brandwonden een ‘vuurwerk info’ wijkbijeenkomst te Rainville georganiseerd. Het doel van deze bijeenkomst is oa.  om de buurtbewoners en anderen bewust te maken van de gevaren van vuurwerk en de risico’s van vuurwerk  voor de huisdieren. Met de bewustwording van vuurwerkveiligheid  kan er nl.een gezamenlijke inspanning worden gepleegd om het het aantal vuurwerk slachtoffers en incidenten met vuurwerk terug te dringen. Het thema knalvuurwerk stond centraal op deze bijeenkomst. De mogelijke trauma’s voor slachtoffers zijn ook aan de orde geweest. De bijeenkomst werd op het B.O.Y.S terrein aan de El Doradolaan gehouden en is startte om19.00u. De bijeenkomst had een vlot verloop, met zang, dans en entertainment. Het aanwezige  publiek was een ‘dwars doorsnede’ van de bewoners van de omgeving  Rainville, jong, oud, sporters, ressortsraadsleden, buurtmanagers van de politie, zakenlui enz. Mw.  J.Bholasing  en C. Lapar van de br.wonden stg. en  mw. C. Ashruf  van stg. Dieren welzijn, hebben specifieke onderwerpen van het thema besproken . mw. Treurniet  voerde namens de buurtbewoners het woord.  De aanwezige ‘rap’ artiest ‘Pia Man’ heeft special voor deze vuurwerkperiode  een ‘song’ uitgebracht, die hij op deze bijeenkomst  lanceerde.  De interactie met de jongeren is dynamisch geweest. De  ouderen zijn op hun veranwoording gewezen, terwijl het gebruik van knalvuurwerk is ontmoedigd. De veiligheid tijdens het afsteken is oa. door het promoten van vuurwerk-veiligheidsbrillen duidelijk  belicht.  De presentatie is op bepaalde momenten  in het kader van bewustwording, ‘confronterend’  geweest. Als  aanzet zijn ekele vuurwerkbrillen  onder de aanwezigen verdeeld. Tot slot  werd een mini vuurwerkshow gehouden, waarbij de nadruk op veiligheid werd gelegd. De volgende wijkbijeenkomst  zal in  het Flora gebied worden gehouden , terwijl de laatse in het district Brokopondo zal zijn.

December 16, 2015 / Nieuws

Share the Post