Buurtbewoners Hockeystraat tonen zelfredzaamheid

Buurtbewoners Hockeystraat tonen zelfredzaamheid

20151226_10532120151226_105151Gisterav20151226_105219ond, 25 december omstreeks 22:00u, hebben buurtbewoners van de Hockeystraat  kunnen voorkomen dat de openbare school Os. Hockey 1 door brand zou zijn verwoest. Toen de brandweer van CMP na ± 10 min arriveerde was de brand reeds door omstanders geblust. De dienstdoende bewaker Silvano Saling, gaf aan dat hij opeens vuur vanuit één van de leslokalen zag opkomen. Hij sloeg gelijk alarm en met enkele buurtbewoners heeft hij samen dmv. emmers gevuld met water het vuur kunnen blussen.  Silvano heeft het vermoeden dat vuurwerk de oorzaak is van deze ‘binnenbrand’, een moment ervoor was men driftig bezig met het afsteken van vuurwerk in de omgeving, pal achter de school. (alhoewel de verkoop en afsteek periode van vuurwerk is gesteld op vanaf 27 december t/m 2 jan) De boekenkast, waarin het vuurwerk vermoedelijk is terecht gekomen, enkele stoelen en een gedeelte van het plafond zijn door de  vlammen verwoest.

De brandweer doet een beroep op de gemeenschap.. consumenten en handelaren, om de regels mbt. Vuurwerk na te leven. Als er niet kordaat was opgetreden kon het vuur zich makkelijk naar de (overigens dicht op elkaar staande) belendingen uitbreiden, met alle mogelijke gevolgen.

Bekijk  via  https://youtu.be/P6wpYZ6dyCI   het  interview met Silvano  

 

December 26, 2015 / Nieuws

Share the Post