KBS ‘vuurwerk safety tour’

KBS ‘vuurwerk safety tour’

IMG-20151226-WA0012

IMG-20151226-WA0014IMG-20151226-WA0015Op 26 december 2de kerstdag, heeft de brandweer in het Hannaslust gebied  een ‘safety tour’ gehouden. Door middel van een ‘soundbus’, flyers en ‘one on one’ gesprekken, zijn de bewoners van dit gebied voorzien van informatie over vuurwerk. De traditie, de risico’s, de overlast van vuurwerk, dierenwelzijn, verantwoording van ouderen en handelaren, zijn thema’s die tijdens deze ‘safety tour’ aan de orde zijn geweest. Tijdens deze tour is een handelaar aan de Hannastlustweg op heterdaad betrapt bij het verkopen van vuurwerk aan jonge kinderen. Hij werd terstond opgedragen al het geetaleerde vuurwerk uit de winkel te verwijderen De officiele verkoop aan de consument is gesteld op vandaag 27 december, vanaf  dit moment mag er ook  t/m 2 januari 2016 worden afgeschoten. Het KBS geeft  ‘onuitputtelijk’ door dat wij met z’n allen deze leuke traditie veilig in stand moeten houden en dat bij overlast cq. ongereldheden met vuurwerk er terstond met de politie moet worden gebeld op 115 en/of de brandweer op 110. De ‘safety tour’ is hedenmiddag in het Zorg & Hoop gebied, tijdens deze activiteit zullen er zolang de voorraad strekt, vuurwerkbrillen als aanzet tot ‘safety awareness’ worden uitgedeeld.

VUURWERVEILIGHEID EEN GEZAMENLIJKE VERANTWOORDELIJKHEID!

bekijk video fragment op   https://youtu.be/eebgGHzU7zI

December 27, 2015 / Nieuws

Share the Post