Brandweer bevrijdt patiënt en verpleegster uit vastzittende lift

Brandweer bevrijdt patiënt en verpleegster uit vastzittende lift

IMG-20160112-WA0000De brandweer heeft op maandag 11 januari hulp verleend aan personen die ‘vast zaten’ in een lift van het AZP. Het ging om een verpleegkundige en een patiënt die in de benarde positie kwamen te verkeren. Op de beganegrond bezweek het mechanisme van de liftdeur, waardoor deze maar tot een kier open ging. Het  technisch personeel van het AZP heeft gepoogd  de personen te bevrijden, doch zonder resultaat. Na ongeveer 2 uren werd de brandweer gealarmeerd, die tegen 23:55u. ter plekke was. Middels een hydraulische spreider is de liftdeur verder opengedrukt, net genoeg om de zeer lijvige en dialyserende patiënt, middels een ‘backboard’ uit de lift te halen. De verpleegster kon nadat er ruimte was gecreëerd er zelf uit. De inzet van de brandweer heeft ongeveer 35 min geduurd.

January 12, 2016 / Nieuws

Share the Post