Brandweer post Apoera bevrijdt slachtoffers uit gecrasht vliegtuig

Brandweer post Apoera bevrijdt slachtoffers uit gecrasht vliegtuig

IMG-20160115-WA0002Het is  ongeveer 10:30u in de ochtend van vrijdag 15 januari, wanneer een éénmotorig vliegtuig vanuit Paramaribo een landingspoging onderneemt op  de lokale airstrip op ongeveer 1 km afstand van de brandweerpost te Apoera. Het brandweer personeel is getuige van een ‘duikvlucht’, die aan het eind wordt gevolgd door een ‘reactief’ opstijgen, om dan bij de tweede poging ongeveer 200m. van de baan in vegetatie neer te storten. De brandweer reageerde terstond en heeft binnen 5 minuten met houwers een weg weten banen voor het blusvoertuig  naar de crash locatie. Er zijn 5 inzittenden uit het wrak van het vliegtuig bevrijd, echter bleek één op slag te zijn overleden,  terwijl een ander na enige tijd door de zware verwondingen ook het leven liet. De drie overigen hebben varierend van schrammen tot been fracturen opgelopen. Er heerste explosie-gevaar door het uitstromen van het zeer brandbare ‘Jet Fuel’.   De brandweer kreeg hierna assistentie van de aldaar gestationeerde militairen van het NL, die de slachtoffers en lijken van de locatie hebben afgevoerd.

 

January 16, 2016 / Nieuws

Share the Post