26 personen dakloos door brand

26 personen dakloos door brand

20160117_22314620160117_225007 26 personen zijn gisteravond binnnen 10 minuten door een felle brand aan de Baldensteinweg (Nw.Weergevondenweg), dakloos geworden. De brand is om 21:15u. gemeld, de brandweer was na 6 min. ter plaatse en trof een uitslaande brand aan, die zij na ongeveer 20 min. onder controle heeft gebracht. Het betrof een platform van ±  12 x 8 m., waarop 5 houten woonruimten zijn neergezet, die totaal met inboedel door de vlammenzee zijn verteerd. Geen van de woonruimten was aangesloten op het elektriciteitsnet van de EBS. Volgens verklaringen  is de brand in één van de woonruimten begonnen, toen de bewoners van dat deel buiten zaten en plotseling vlammen hebbben waargenomen. Een bewoonster is vanwege een emotionele inzinking per eigen gelegenheid naar de SEH vervoerd. In totaal zijn er 6 gascilinders vanuit het brandobject door de brandweer verwijderd, waarvan 2 door de hitte zijn bezweken, waardoor de brand verder werd  ‘onderhouden’. De oorzaak van de brand wordt door de politie  onderzocht. “Gascilinders vormen grote gevaren bij brand en leveren het hoogste brandgevaar op. Stel gascilinders altijd buitentenshuis op”

 

 

January 18, 2016 / Nieuws

Share the Post