Woningbrand Aloestraat

Woningbrand Aloestraat

20160120_185148Op dinsdag 19 januari heeft de ‘rode haan’ wederom gekraaid in het Flora gebied. De brandweer kreeg de melding om 23:58u. Het ging om een laagbouwwoning aan de Aloëstraat nr 27. Na 7 min was de brandweer ter plaatse en de woning die door een bejaarde mevrouw van ongeveer 70 jaar werd bewoond, stond volledig in brand. Tijdens de brand was de mevrouw volgens omstanders al 9 dagen met vakantie in Guyana. De buurtbewoners hebben vóór de komst van de brandweer, met emmers water de belendingen nat proberen te houden. Volgens omstanders was een radiotoestel vanaf het vertrek van de mevrouw aangebleven. Het vuur werd door de overburen ontdekt nadat er kort tevoren knallen en geknetter werden waargenomen. De brandweer heeft een gascilinder van 28 lbs uit het brandende pand gehaald. Woning  en inboedel zijn geheel afgebrand. De oorzaak van de brand is nog onbekend. De belendende panden hebben schroeischade opgelopen aan de windveer en schutters die vanwege de hitte zijn gesprongen. De woning was niet tegen brand verzekerd. Hedenmiddag heeft de brandweer nazorg in de nabije omgeving gepleegd en daarbij de buurtbewoners toegesproken.

January 20, 2016 / Nieuws

Share the Post