Brandweer voorkomt branduitbreiding in monumentale binnenstad

Brandweer voorkomt branduitbreiding in monumentale binnenstad

20160124_120930 Hedenmorgen om 11:27u. is  melding gedaan van een brand aan de Lim A Po straat no. 17. De brandweer had een ‘opkomsttijd’ van 5 minuten. Ter plaatse ging het om een binnenbrand in het notaris kantoor van Mr. Soerdjbalie. In eerste instantie is geprobeerd om een deur te verwijderen die naast de ruimte is gelegen vanwaar de rookontwikkeling het meest vandaan kwam. Deze deur bleek na te zijn verwijderd geblindeerd te zijn, wat als een vertragende factor heeft gewerkt. De boekhouder van het notaris kantoor die inmiddels was gearriveerd heeft medewerking verleend om via een andere  mogelijkheid  het gebouw binnen te gaan. De brandweer heeft 4 brandhaarden  in afzonderlijke ruimten gelokaliseerd. Een ‘brandvrije kluis’ stond wagenwijd open. Verder is op de eerste verdieping een deel van het traliewerk in een raam  verwijderd, de boekhouder heeft aangegeven dat het traliewerk tot 15:00u op vrijdag 22 januari nog intact was. De brand was binnen 40 min onder controle, waardoor de monumentale omgeving van een ramp bespaard is gebleven.

January 24, 2016 / Nieuws

Share the Post