Binnenbrand RKBO gebouw

Binnenbrand RKBO gebouw

IMG-20160305-WA000520160306_124037Gisteravond werd om 20:58u. melding gedaan van een enorme binnenbrand in het RKBO gebouw, hoek Henck Arron- /Wulfingstraat. De brandweer van post Knuffelsgracht was binnen 2 min terplekke op het moment van rookontwikkeling vanuit de eerste verdieping van het gebouw. De brandweer heeft via één van de ‘permanente’ tweevoudige glazen ramen de brandhaard kunnen blussen. Het vuur was binnen 10 min onder controle, terwijl het gebouw na 50 min. volledig werd geventileerd. De rookontwikkeling was vrij intens binnen het gebouw, er was vrijwel geen zicht om van binnenuit het gebouw te ventileren. De oorzaak van deze brand moet vermoedelijk in de aard van elektriciteit (overbelasting) liggen, een kopieer/fax machine wordt vooralsnog als ‘bron’ aangemerkt. Het gebouw was vrijwel potdicht, hierdoor heeft het vuur zich oa. door gebrek aan zuurstoftoevoer gelukkig niet volledig kunnen uitbreiden. Vanwege de constructie ivm. behoud van de monumentale vormgeving, zijn in de voorgevel  achter de houten schoepen, dubbele glazen ramen aangebracht.  Het gebouw wordt verhuurd aan een dependance van het Ministrie van Financiën en de brand is op het secretariaat ontstaan. In de ruimte is er een hoge mate van vuurbelasting (hoeveelheid brandbaar materiaal per oppervlakte-eenheid van en in een gebouw) aangetroffen. Volgens  bekomen informatie  wordt een grote kwantiteit aan archief in het gebouw opgeslagen. De impact is buitengewoon, de ruimte heeft enorme brand-, en rookschade opgelopen.

 

March 6, 2016 / Nieuws

Share the Post