Onbekend aantal dieren omgekomen bij brand in een petshop

Onbekend aantal dieren omgekomen bij brand in een petshop

20160314_153605 20160314_153717 (1)Een felle brand in een petshop aan de Eddy Brumastraat #30,  heeft hedenmiddag  een aantal dierenlevens geëist. De brand die omstreeks 14:57u. werd gemeld is vermoedelijk in de  bovenste verdieping van de petshop begonnen. De brandweer was na  7 min. terplekke toen het vuur was overgeslagen naar een belendende hoogbouwwoning op #28. Beide panden waren in hout opgetrokken. De brandweer heeft een tiental honden kunnen redden,  maar kon niet voorkomen dat enkele dieren in de petshop het leven lieten.  Er was sprake van vertragende omstandigheden doordat het netwerk van de EBS in de direkte omgeving niet gelijk spanningsloos kon worden gemaakt. Alhoewel de brandweer het vuur na 25min. onder controle had, duurden de nablussingswerkzaamheden langer dan 5 uren voort. de panden zijn totaal met inboedel door de vlammen verteerd. Volgens buurtbewoners was de petshop tijdens de brand gesloten en  onbemand. Een belendende poli heeft schroei- en waterschade opgelopen, terwijl de brandweer heeft kunnen voorkomen dat het vuur zich naar achterliggende panden heeft kunnen uitbreiden. Het is vooralsnog onbekend hoe de brand is ontstaan.

March 14, 2016 / Nieuws

Share the Post