KBS pleegt overleg met vuurwerkimporteurs

KBS pleegt overleg met vuurwerkimporteurs

20160310_114923

Vuurwerkimporteurs in de conference room van de brandweer

Op donderdag 10 maart  heeft het KBS  een vuurwerkoverleg met een tiental vuurwerkimporteurs  gehad. Het accent werd tijdens dit overleg oa. gelegd op  verdere ristricties m.b.t. importen van knalvuurwerksoorten en het naleven van de vergunningsvoorwaarden. De verdere  waarborging van vuurwerkveiligheid in de samenleving, kwam ook aan de orde. Deze groothandelaren bleken ook niet ongevoelig voor verdere inkorting van de vuurwerkperiode, waarbij volgens hun, tenminste de 2e van januari kan komen te vervallen (de officiele periode is van 27 december t/m 2 januari). Bijkans twee jaar geleden is een aanbevelingsrapport m.b.t. vuurwerkimporten door  het KBS opgesteld en doorgestuurd naar de Procureur Generaal. Dit rapport is n.a.v. enkele testen met knalvuurwerksoorten opgemaakt, waarbij de impact van dit soort vuurwerk duidelijk manifest is geweest. De importeurs gaven aan content te zijn met dit overleg en hebben zelfs aangegeven dat de vuurwerksoorten die een verhoogd risico vormen, op de lijst van illegaal vuurwerk moeten worden geplaats. “wij gaan voor regelgeving en ordening, maar er moet ook gewerkt worden naar een efficiënte vuurwerkververgunningsbeleid”, zei een importeur die bijval van de groep kreeg. De importeurs zien graag dat b.v. de procedure van aanvraag tot toewijzing vereenvoudigd wordt. Er is tevens een voorstel gedaan om  vuurwerk-importkvergunningen voor  langer dan een jaar te doen gelden, met behoud van de reguliere controle en inspectie van de brandweer. Vanuit de korpsleiding zal er verder overleg met de Procureur Generaal worden gepleegd m.b.t.  de verdere restricties van o.a. knalvuurwerksoorten, de vraagstukken van de vuurwerkimporteurs zullen bij dit overleg worden meegenomen. Het ligt in de bedoeling tijdens deze jaarwisseling de ‘aanscherpingen’ en verbeterpunten van de vuurwervergunningsvoorwaarden te implenteren.

 

March 24, 2016 / Nieuws

Share the Post