Woningbrand aan de Julianastraat

Woningbrand aan de Julianastraat

IMG-20160325-WA0012Hedenavond is brand uitgebroken aan de Julianastraat nr. 113. De melding werd omstreeks 18:09u. gedaan en de brandweer van post Knuffelsgracht was binnen 4 minuten terplaatse toen het 2 verdiepingsgeboouw in ‘lichterlaaie’ stond, met een enorme rookontwikkeling. Het vuur dreigde over te slaan naar pand nr. 115. Het betrof  een pand waarvan de benedenverdieping als opslag van allerhande  goederen werd gebruikt en de bovenverdieping werd bewoond door handeleren die in het binnenland handel drijven. Tijdens de brand was één persoon op de bovenste verdieping aanwezig, toen hij plotseling een brandgeur waarnam en naar beneden ging. Hij gaf aan een  enorme rookontwikkeling te hebben waaargenomen en zichzelf in veiligheid heeft gebracht. De brandweer heeft gascilinders en acetyleengasflessen uit het pand verwijderd ( bij oververhitting vormen acetyleenflessen een verhoogd risico). De brandweer had het vuur binnen 25 min. onder controle en heeft kunnen voorkomen dat het vuur oversloeg naar pand nr. 115, dat enige schroei- en waterschade heeft opgelopen. Het vermoeden bestaat dat de oorzaak van electrische aard kan zijn.

March 25, 2016 / Nieuws

Share the Post