Woningbrand op 1ste paasdag

Woningbrand op 1ste paasdag

2016-03-27 18.12.53Hedenmorgen is  melding gedaan van een woningbrand aan de Alkmaarweg nr. 5, in het gebied van de Nieuw Weergevondenweg. De melding kwam tegen 11:43u. binnen en de brandweer van post Toekomstweg rukte binnen 2min. uit. Vertragende  omstandigheden hebben ertoe geleid dat de brandweer na 10min. op het brandadres arriveerde, vanwege de ‘melding’ kwam de brandweer via een omweg op het brandadres aan. Terplaatse stond de hoogbouwwoning die gedeeltelijk in steen en in hout is opgetrtokken in ‘lichterlaaie’. De belendende panden op nr. 3, 7 en pand nr. 46 aan de Jahangierweg (achter), werden door het vuur bedreigd.  De brandweer had het vuur na 40min. onder controle en heeft kunnen voorkomen dat het vuur oversloeg naar de belendingen die overigens enige schroei- en waterschade opliepen. Volgens bekomen informatie waren tijdens de brand 2 personen aanwezig, een moeder en haar zoon.  De zoon gaf aan dat hij  boven sliep en door knetterend geluid wakker werd. Hij  zag toen een vlammenzee en moest via het raam naar buiten springen, terwijl zijn moeder nog beneden was. Omstanders hebben geholpen om een deel van de inboedel in veiligheid te brengen. De brandweer heeft 5 honden kunnen bevrijden.  De oorzaak van deze brand waarbij het huis gedeeltelijk in vlammen opging is nog  onbekend.

March 27, 2016 / Nieuws

Share the Post