Brandweer bevrijdt ingesloten baby uit auto, moeder niet voldaan.

Brandweer bevrijdt ingesloten baby uit auto, moeder niet voldaan.

IMG_20160330_090405IMG_20160330_090356De brandweer heeft hedenmorgen aan de Allianceweg (Nieuw Weergevondenweg) gerespondeerd op een melding van hulpverlening, waarbij een baby van 8 maanden in een voertuig was ingelsoten. De brandweer was  10 min na de melding terplaatse. De moeder gaf aan de contactsleutel  in het voertuig  te hebben gelegd. Het kindje was toen op de linkerachterzitting, ze ging vervolgens naar de laadruimte van het voertuig om een stootwagen in te laden. De laadruimte werd toen dicht gemaakt en na enkele seconden is dan het automatisch centraalvergrendelsysteem in werking getreden en het voertuig was toen ‘potdicht’. Er is met nodig technisch gereedschap  geprobeerd de portieren te openen, doch zonder resultaat in de afgemeten  tijd waarbij het kind nog geen riscico’s liep. Het kind begon het na 15 min het benauwd te krijgen, waarbij  de brandweer de moeder te kennen gaf het hoekglas nabij het linker portier te doen springen. De moeder bleef maar aandringen op andere alternatieven terwijl het kindje al begon te transpireren. Het besluit werd toen resoluut genomen om het glas te doen springen en zo het kindje terstond te bevrijden. De moeder was zichbaar  ontevreden en maakte zich na de ‘bevrijding’ eerder zorgen om de materiële schade dan de toestand van het kindje, ze vroeg zelfs wie voor de schade zal ‘opdraaien’.

De brandweer doet van hieruit een beroep op automobilisten om verantwoordelijk om te gaan met jonge kinderen in voertuigen en zo veel als mogelijk een ‘reserve mogelijkheid op zak te hebben’.

March 30, 2016 / Nieuws

Share the Post