Buren bezoeken hoofdbrandweerkazerne

Buren bezoeken hoofdbrandweerkazerne

20160507_11485920160507_114230Enkele buren van de hoofdbrandweerkazerne a/d verlengde Gemenelandsweg, hebben op uitnodiging een bezoek gebracht aan de kazerne. Dit bezoek vond op  zaterdag 7 mei plaats en is in het kader van saamhoorigheid in goed nabuurschap georganiseerd. De uitnodigingen zijn ‘random’ gedaan in de omgeving van de Limesgracht en Gemenelandsweg. De aanwezigen kregen inzicht van het interne bij de brandweerorganisatie, alsook ‘awareness’ voor een stukje brandveiligheid. Hierbij stonden rookmelders, traliewerk en het vluchtplan centraal. De bedoeling is dat deze buren de boodschap verder zullen overbrengen in hun omgeving. De buren die werden toegesproken door de wnd. Commandant R. Jakhari, vonden deze activiteit leerrijk en interessant. Zij deden het voorstel aan de korpsleiding om dit initiatief verder te ontwikkelen en dat zij eventueel praktisch onderricht zouden kunnen worden in hoe om te gaan met brandblusapparaten. Het uiteindelijk doel is om een zo brandveiligbewuste omgeving op gang te brengen, waarbij deze zich als een olievlek steeds verder zal verspreiden. De gasten mochten tot slot het brandweermateriaal- en materieel bezichtigen. Enkelen hebben het gewaagd  om als passagier in de redkorf van de ladderwagen plaats te nemen en 30m. de hoogte in uitgeschoven te worden.

bekijk video op:   https://youtu.be/vPVBVkqDJLY

 

 

May 8, 2016 / Nieuws

Share the Post