KBS voert vuurwerkvoorlichting op

KBS voert vuurwerkvoorlichting op

DSC00187Het Korps Brandweer Suriname heeft enige tijd de communicatie m.b.t.  veiligheid in de vuurwerkperiode opgevoerd. Zo wordt al enkele dagen landelijk de verschillende woonwijken ingetrokken om de boodschap over vuurwerkveiligheid over te brengen. Het personeel van de verschillende brandweerposten wordt hierbij ingezet om deze vorm van ‘community safety ‘ uit te voeren. Bij deze activiteiten wordt de vorm van interpersoonlijke communicatie het meest toegepast, om zodoende maximal rendement te behalen nl. het terug dringen van vuurwerkslachtoffers. Gisteren was het team van de voorlichting met de ‘soundbus’ in de omgeving van Kwatta en Kasabaholo. Vanaf vandaag 27 december tot 2 januari is er formeel toestemming om vuurwerk te verkopen en af te steken, nochtans waren reeds voor vandaag vuurwerkknallen waarneembaar. Laten wij  ook in deze de gezamenlijke (handel, consument, jongeren,publiek etc.) verantwoordelijkheid nemen om deze leuke periode ‘veilig’  af te sluiten.

Vuurwerk aandachtspunten

  • Bescherm steeds je ogen met een veiligheidsbril bij het afsteken van vuurwerk.
  • Koop geen ‘knalvuurwerk’ en steek deze dus ook niet af!
  • Gebruik altijd een wierook of aansteekstokje om vuurwerk te ontsteken.
  • Stunt nooit met vuurwerk, ontmantel geen vuurwerk en steek geen weigeraars af.
  • Gooi geen vuurwerk op dieren.
  • Pas op met vuurpijlen, sluit zoveel als mogelijk ramen en deuren als er vuurwerk wordt afgeschoten in uw omgeving.
  • Kinderen beneden 7 jaar mogen helemaal niet met vuurwerk omgaan en vanaf 7 tot 16 jaar is dat altijd onder toezicht van volwassenen.
  • Let op je omgeving……gebedshuizen, zorginstellingen etc…… laat jou plezier anderen niet tot last zijn!

VUURWERKTRADITIE AANGEPAST!…………. ZO VERKOMEN WIJ SAMEN OVERLAST

 

December 27, 2016 / Nieuws

Share the Post