2 woningbranden op de laatste vrijdag van het jaar

2 woningbranden op de laatste vrijdag van het jaar

A.kom.str. 30.12 (2)

 Florastraat

A.kom.str. 30.12 (1)

Anton de Komstraat

De ‘rode haan’  kraaide 2x vandaag. Hedenmiddag werd omstreeks 12:25u  melding gedaan van een woningbrand, hoek Flora-Jamaludinstraat. Dit pand dat in hout was opgetrokken,  stond bij aankomst van de brandweer al in ‘lichterlaaie’. De brandweer van post Geyersvlijt had de brand na ongeveer 10 min. onder controle. De woning werd door  9 mensen bewoond, waaronder 7 kinderen. Naar bekomen informatie is gebleken dat de kinderen zonder toezicht op het erf een ‘potje’ probeerden te stoken. Een 12 jarige ging op gegeven moment in de woonkamer om brandstof te halen toen hij te dichtbij met een brandende aansteker de brandstof in een openstaande fles heeft genaderd. De fles kwam met brandende inhoud in de woonkamer te vallen. Woning en inboedel zijn totaal in de vlammen opgegaan. De woning is niet tegen brand verzekerd. Omstreeks  14:32u. was het weer ‘raak’ toen er melding van een woningbrand  aan de Anton de Komstraat #13 werd gedaan. 4 panden zijn tijdens deze brand in de as gelegd terwijl één zware schroeischade heeft opgelopen. De brand sloeg over naar  belendingen op #11 en #15. De brand  begon in het pand #13 dat een bestemmingsfunctie als pension had. Een manspersoon van middelbareleeftijd raakte gewond toen hij van de bovenverdieping naar beneden sprong om de vlammenzee te ontvluchten. Hij werd per ontboden ambulance naar de S.E.H. vervoerd. 5 brandweerlieden moesten vanwege ademhalingsproblemen, eveneens worden afgevoerd.

 

December 30, 2016 / Nieuws

Share the Post