Woningbrand aan de Carolinastraat

Woningbrand aan de Carolinastraat

Gistermiddag werd de elfde woningbrand voor Paramaribo aan de carolinastraat no. 38 genoteerd. Omstreeks 16:15u. werd melding van deze tragedie gedaan, waarbij het bovenste gedeelte van een tweeverdiepingswoning in de as werd gelegd. De brandweer was binnen 5 minuten terplekke toen er sprake was van een uitslaande brand. Naar verluidt is de brand vermoedelijk in één van de bovenste kamers ontstaan. De brandweer heeft kunnen voorkomen dat het vuur  zich niet  zodanig heeft kunnen uitbreiden naar belendingen. De brand heeft zich hierdoor beperkt tot het bovenste houten gedeeelte van de woning die ongeveer een oppervlakkte had van ± 42 m.  Door de enorme hitte heeft het pand op no. 40 schroeischade aan de windveer opgelopen, evenals een op het trottoir geparkeerd voertuig. Het personeel heeft veel risico’s genomen, doordat het pand niet tijdig ‘spanningloos’ door de deskundigen van de EBS kon worden gemaakt. De brand was na ongeveer 20 minuten onder controle.

February 13, 2017 / Nieuws

Share the Post