2 daagse Medical Training te Post Tamanredjo

2 daagse Medical Training te Post Tamanredjo

een  de Frans-guyanese instructeur die hurkend  uitleg geeft bij een ‘slachtoffer’

Op dinsdag 21 maart 2017  is een 2 daagse medical training van start gegaan, welke wordt verzorgt door de Brandweer van Frans-Guyana te Tamanredjo. Bij deze gelegenheid werden de skills m.b.t levensreddende handelingen tijdens brand en zware aanrijdigen aan de participanten bijgebracht. Aan deze training nemen een 30 tal cursisten deel, waaronder brandweerpersoneel van posten Albina, Tamanredjo en medewerkers van de plaatselijke RGD. Recentelijk is er een samenwerkingsverband beklonken tussen de RGD Tamanredjo en de brandweer aldaar, waarbij de brandweer na 15:00u. en op zon- en feestdagen het beheer over de RGD ambulance heeft. De heer Sylvio Zulémaro, Chef Kazerne St Laurent tevens verantwoordelijke belast met de trainingen tussen Frans-Guyana en Suriname, gaf aan dat deze training de 1st is van dit jaar die de brandweer van Frans-Guyana heeft georganiseerd. Eerder zijn een aantal trainingen verzorgt die zowel door  Frans-Guyana, alsook het KBS werden georganiseerd. Er bestaat een verschil in werkervaring  tussen de brandweer van Frans-Guyana en Suriname. Het KBS heeft meer ervaring op het gebied van brandbestrijding, terwijl de brandweer van Frans-Guyana meer ‘know how’ heeft op het medisch gebied. Met deze trainingen willen de beide korpsen een ‘crossover’ doen ontsaan om zodoende de expertise op het gebied van brandweerzorg te optimaliseren. Morgen 22 maart is de laatste dag van deze training, die uit een theoretisch en praktisch gedeelte bestaat

 

March 21, 2017 / Nieuws

Share the Post