KBS houdt Open dag

KBS houdt Open dag

IMG-20170329-WA0025IMG-20170329-WA0019Het Korps Brandweer Suriname hield op woensdag 29 maart een  open dag  op de brandweerpost aan de  Toekomstweg. Deze open dag is de eerste in een serie open dagen en activiteiten die op de verschillende brandweerposten zullen worden gehouden. De  Hoofdbrandmeester  Rawienderpersad  Goeptar  coördineerde het geheel, waarbij de post van 9.00u. tot 12.00u. voor het publiek ‘open’ is geweest. ‘Brandweerzorg‘ is het thema van deze dag geweest en het doel van deze activiteit was om de gemeenschap bekend te maken met de verschillende taakstellingen van de brandweer. De politie, bestuursambtenaren, enkele omliggende scholen, bedrijven en buurtbewoners, waren o.a. te gast bij de brandweer.  Verschillende aspecten van (brand)veiligheid zijn op deze dag belicht z.a. : de uitrukprocedure, wat te doen bij vlam in de pan, technische hulpverlening bij verkeersongevallen, enz. De aanwezigen hebben kennis gemaakt  met het hydrualisch gereedschap, dat wordt ingezet bij technische hulpverlening bij verkeersongevallen. Het bedrijf INGAS heeft mede geparticipeerd op deze dag, waarbij ze hun brandveiligheidsproducten hebben gepromoot, terwijl een constructiebedrijf in het kader van het het ‘vluchtplan’, een vluchtraam presenteerde. Ongeveer 300 mensen hebben de brandweerpostbezocht.  Nagenoeg  stonden ze versteld van de verschillende taakstellingen van het KBS, waarbij vaak met gevaar voor eigen leven wordt opgetreden bij calamiteiten.  De eerst volgende open dagen zijn op donderdag 6 en vrijdag 7 april te post kwatta, op het allernaast gelegen sportcomplex. De brandweer ziet op een heel geslaagde dag terug, waarbij de aanwezigen zijn geinstueerd over (brand)veiligheid.  Open dagen zijn geheel in de lijn van het beleid van het korps Brandweer Suriname waarbij o.a. burgerparticipatie en zelfredzaamheid aan de orde komen.

 

March 30, 2017 / Nieuws

Share the Post