Minister Eugene Van de San maakt kennis met het KBS

Minister Eugene Van de San maakt kennis met het KBS

20170407_09364520170407_10114520170407_101650De Minister van justitie & Politie, Eugene Van der San, heeft op vrijdag 7 april een kennismakingsbezoek gebracht aan het KBS. Dit bezoek is in het kader van een kennismakingsronde die de Minister bij onderdelen van dit Ministerie afwerkt, nadat hij een week terug in deze functie werd geïnstalleerd. Bij deze gelegenheid schetste de commandant brandweer R. Jakhari de huidige situatie bij het korps, tevens werden de beleidsvisies m.b.t., de brandweerzorg belicht. De Commandant gaf duidelijk aan dat het KBS zich eerder zal richten op de beleidsgebieden van proactie, preventie en preparatie, waarbij het deel van burgeparticipatie zich zal moeten manifesteren. Verder werden door de Commandant enkele aandachtspunten het korps rakende,  aan de orde gesteld. Alhoewel het om een kennismakingsbezoek ging, had de Minister ‘open oor’ voor deze aandachtspunten, waarbij hij aangaf alvast de brandweerwet de komen dagen grondig  door te zullen nemen. Minister Van der San die ook brandweerman in de jaren ‘zeventig’ is geweest, zei onder de indruk te zijn van de ontwikkeling en progressie bij het korps. ‘’ in mijn tijd moesten wij bij calamiteiten het met beduidend minder doen’’ , zei de Minister, toen hij zich een moment van een grote brand van toen voor de geest haalde. Minister Van der San gaf aan zeer content te zijn met de wijze waarop het korps naar de gemeenschap toe communiceert. Binnen afzienbare tijd zullen de werkbesprekingsronden aanvangen, waarbij beleidsmatig  vraagstukken en aandachtspunten onder de  loep zullen worden genomen.  Na het formeel gedeelte werd de Minister in de gelegenheid gesteld om 2 tweedehandse blusvoertuigen, die laatstelijk uit Nederland zijn ingevoerd te bezichtigen. Minister Van der San nam ook plaats in de redkorf van de ladderwagen om 30 meters de lucht in te worden uitgeschoven.

April 9, 2017 / Nieuws

Share the Post