Hevige rukwinden teisteren tweederijweg en omgeving

Hevige rukwinden teisteren tweederijweg en omgeving

IMG-20170522-WA0018 IMG-20170522-WA0037De brandweer is momenteel drukdoende om hulp te verlenen aan mensen die getroffen zijn door de hevige rukwinden, die zich in de late middag hebben aangediend. Het gaat om tiental adressen, waarbij daken van woonhuizen en ondernemingen zwaar zijn beschadigd en of zijn weggerukt. Enkele elektriciteitsmasten hebben ook schade opgelopen door bomen die door het natuurgeweld zijn ontworteld. Het gaat om de gebieden Tweederijweg, Hendrikstraat, Langatabikistraat en omgeving Costerstraat. De eerste meldingen kwamen omstreeks 17:30 binnen, waarop de brandweer gelijk respondeerde. Aan het NCCR werd later mede assistentie verleend. De brandweer doet een beroep op een ieder in de getroffen omgevingen alert te zijn met instabiele delen van gebouwen en mogelijke spanning die nog op losgeraakte elektrische kabels aanwezig kan zijn. Verder is het van belang om bij hevige rukwinden binnen te blijven, echter ver van glazen ramen of shutters, de bad- en toiletruimten kunnen in voorkomende gevallen een betere bescherming bieden

May 22, 2017 / Nieuws

Share the Post