KBS alarmcentrale-personeel op oriëntatie bezoek in Frans-Guyana

KBS alarmcentrale-personeel op oriëntatie bezoek in Frans-Guyana

IMG-20170524-WA0011 IMG-20170524-WA0019Het personeel van de alarmcentrale van het KBS heeft met een delegatie van 6 man, op maandag 22 mei een bezoek gebracht aan de brandweer van Frans Guyana te Cayenne. Dit bezoek stond in het het kader van de bilaterale samenwerking van deze korpsen, die vervat is in een jaarplan. Er is kennis gemaakt met een ‘hoogstaand technologisch’ systeem, dat centraal wordt gestuurt, naar het concept van ‘911’ en ‘112’, respectievelijk van America en Nederland. De Frans- Guyanese collega’s gaven een algemene presentatie van het systeem, gevolgd door een presentatie van het technisch gedeelte, vanaf de meldings- tot  verwerkingsprocedure. Tot slot werd een overzicht gepresenteerd over de hiërarchische procesvoering van  berichten/meldingen. Een ander ‘feature’ is zeker de spraak naar tekst optie, waarbij o.a. telefonische meldingen gelijk in tekst worden vastgelegd. Er zijn zeker enkele punten die het KBS zal meenemen in de huidige hiërarchische procesvoering. De delegatie keerde vandaag teruggekeerd naar Paramaribo.

 

May 24, 2017 / Nieuws

Share the Post