Brandweermannen raken gewond bij het uittesten van blussysteem

Brandweermannen raken gewond bij het uittesten van blussysteem

'back pack' met waterreservoir en drukhouder

‘back pack’ met waterreservoir en drukhouder

Twee collega’s zijn gisteravond op het complex van de hoofdbrandweerkazerne aan de verlengde Gemenelandsweg, omstreeks 18.30u., vrij ernstig gewond geraakt tijdens het uittesten van een blussysteem. Het systeem bestaat uit een draagstel (‘back pack’) met waterreservoir en drukhouder, waarbij het blusmiddel met enorme kracht wordt uitgedreven. Bij de bediening zijn slangleidingen en ‘nozzle’ onder enorme druk  uitelkaar gesprongen, waarbij de drager en assistent gewond raakten, ze zijn beide naar de S.E.H. vervoerd, waar ze ter observatie zijn opgenomen. Het is vooralsnog onduidelijk hoe dit voorval zich heeft kunnen voltrekken. Er zal een diepgaand onderzoek in deze worden gepleegd.

August 8, 2017 / Nieuws

Share the Post