KBS sluit activiteitenweek af

KBS sluit activiteitenweek af

KBS sluit activiteitenweek af

20190620_124402

Trainner A. Engelenburg overhandigt het certificaat aan hfd Brandmeester 1e klasse E. Somodihardjo

20190620_123622

KBS heeft in deze week enkele activiteiten afgewerkt. Zo arriveerde op zondag 16 juni de 5e missie uit Haaglanden in Suriname voor het verzorgen van bijscholingssessies aan officieren en onderofficieren van het KBS. Het geheel is een voortzetting van eerdere verzorgde bijscholingssessies aan het personeel van de afdelingen preventie en repressie, waarbij verdieping was in de onderdelen didactiek, commandovoering en preventie. De ruim 55 personeelsleden die participeerden aan deze sessies, werden allen voor deelname aan deze activiteit gecertificeerd.  De 6e missie uit haaglanden wordt in het laatste kwartaal van dit jaar verwacht. Het KBS heeft intussen op basis van de eerder gesloten overeenkomst, vanuit haaglanden een 2e container met hulpgoederen mogen ontvangen. Op korte termijn zal een 2e groep KBS collega’s een oriëntatie/stagebezoek aan Brandweer Haaglanden brengen.

 

Training ‘Persoonlijk Management’  KBS Saramacca

IMG-20190618-WA0021Op maandag 17 en dinsdag 18 juni werd de 3e training ‘Persoonlijk Management’ voor het KBS personeel van Saramacca gehouden. Deze trainingen zijn mede mogelijk door de samenwerking met SPWE (Stichting Productieve Werk Eenheden) en de afdeling Business Support Unit van het Ministerie van Arbeid. De thema’s verandermanagement, ethiek, leiderschap en communicatie werden zeer praktische en interactief behandeld. De 4e training zal op 27 en 28 juni voor het personeel van Brandweer Nickerie worden gehouden.

 

Grimp training te Albina succesvol afgrond

Screenshot_20190622-172316 De Frans Guyanese Brandweer heeft In de periode van 17 tot en met 21 juni een GRIMP training voor het brandweer personeel gehouden.  GRIMP (Groupe de reconnaissance et d’intervention en milieu périlleux)  vrij vertaald: “Groep voor Reddingen en Interventies op Moeilijke Plaatsen” Dus bv. redding op hoogten en in diepten. Aan deze training hebben personeel van de posten Albina, Moengo en Tamanredjo deelgenomen. Deze speciale vaardigheidstrainingen zijn al eerder door de Frans Guyanes Brandweer voor het  KBS rescue team op verschillende niveaus  verzorgd. Op de laatste dag werd er een scenario opgezet, waarbij een slachtoffer dat tijdens werkzaamheden aan een mast op 25m hoogte onwel werd en vast kwam te zitten.  De inzet van de reddingsactie duurde ongeveer 15 minuten. Tijdens de certificaatuitreiking liet de DC Daniel zich vertegenwoordigen door  de Districtssecretaris  A. Samuel

 

IMG-20190622-WA0012

 

Open Dag Post knuffelsgracht

Screenshot_20190623-13033720190620_100335

De brandweer van post Knuffelsgracht hield op donderdag 20 juni een Open Dag in het Jeugd Centrum voor de VOJ studenten van de omliggende scholen. Het doel van de brandweer Open Dagen is divers, met als rode draad het op gang brengen van bewustzijn van brandveiligheid en zelfredzaamheid bij de bezoekers. Verder heeft de schooljeugd kennis mogen maken met het beroep brandweer, als ook het materiaal en materieel van het KBS. De pupillen van de Frowein-, Selecta-, Ritfeldschool en LTS Drambrandersgracht, zijn de uitdaging in de rooksimulatieruimte aangegaan. Deze praktische ruimte is van vluchtmogelijkheden voorzien, die bij minder zicht (rook)  het ‘veilig vluchten’ bij met name brand  moeten garanderen.

 

June 25, 2019 / Nieuws

Share the Post