Gaslekkage lijdt tot explosie

Gaslekkage lijdt tot explosie

20170827_112141IMG-20170827-WA0011Hedenmorgen voltrok zich een autobrand op de hoek van de 4e Rijweg en de Noord Polderdam, waarbij een 100 lbs. gascilinder aanwezig was. De melding kwam omstreeks 10.30u. binnen en terplaatse bleek een Toyota Hi lux pick up, na een hevige explosie in brand te staan. De brandweer heeft enkel kunnen nablussen. Naar zeggen van de bestuurder zag hij vanuit de spiegel vlammen in de laadbak. Hij stapte toen uit en probeerde de gaskraan van de cilinder ‘aan te halen’ , hierbij liep hij brandwonden aan zijn hand op. Vanuit de cilinder zag hij toen hevige vlammen opkomen. Hij nam terstond de benen en kort daarna onstond een zware ontploffing van de cilinder, waardoor het vuur zich verder uitbreidde. De impact van de knal was zodanig dat een nabij gelegen woning schade opliep aan de het plafond en de keuken, terwijl de pick up geheel werd verwoest. De cilinder werd overigens ‘liggend’ vervoerd!

August 27, 2017 / Nieuws

Share the Post