Bijkans 200 dieren omgekomen bij brand in pet shop

Bijkans 200 dieren omgekomen bij brand in pet shop

20170901_16403020170901_164235Gistermorgen zijn ca. 200 dieren omgekomen tijdens brand in  pet  shop  ‘JPR Bird Cottage’ aan de Nieuwegrondweg no. 14.  Het gaat om papegaaien, zang- en siervogels, slachtkippen, kuikens van eenden, doksen en kippen. De melding werd omstreeks 03.30u. gedaan en de brandweer was binnen 6 min. ter plaatse, hierbij was er reeds sprake van een uitslaande brand. Het betrof een verdiepingspand, waarbij de bovenbouw als woonruimte werd gebruikt en de begane grond als pet shop was ingericht. De eigenaar/ beheerder van de Pet shop, die op dat moment alleen thuis was, verklaarde dat hij wakker werd door een intense hitte en geconfronteerd raakte met een vlammenzee en instorting van het plafond. Hij waagde vervolgens een sprong naar beneden toe, waarbij hij verwondingen aan zijn hand opliep. Vrijwel de complete inboedel en inventaris van het pand zijn in vlammen opgegaan. Het pand was tegen brand verzekerd. De oorzaak van de brand is vooralsnog onbekend.

 

September 2, 2017 / Nieuws

Share the Post