Wagenpark KBS met 4 uitrukvoertuigen versterkt

Wagenpark KBS met 4 uitrukvoertuigen versterkt

 

het moment van  de symbolische sleutel overhandiging  door Min JuPol aan de Commandant brandweer

het moment van de symbolische sleutel overhandiging door Min JuPol aan de Commandant brandweer

Min JusPol tijdens de 'traditionele besprenkeling'

Min JusPol tijdens de ‘traditionele besprenkeling’ van een van de voertuigen

Op maandag 14 oktober heeft de  officiële overdracht van 4  uitrukvoertuigen aan het KBS plaats gevonden. Het gaat om goed gebruikte blusvoertuigen vanuit Nederland van het merk DAF (2), MAN en MERCEDES BENZ. De voertuigen zijn ge-herconditioneerd  en afgemonteerd door het brandweer materiaal- en materieelbedrijf  KENBRI. Kwalitatieve en kwantitatieve brandweerzorg is voor een zeer belangrijk deel afhankelijk van bedrijfszeker materiaal en materieel, met deze aanwinst voor het KBS wagenpark is enigszins een waarborging op dit stuk van deze zorg geboden. Vanaf 2017 tot heden zijn in totaal twaalf (12) goed gebruikte blusvoertuigen bij het bedrijf KENBRI aangeschaft. De Commandant brandweer  R. Jakari, heeft in zijn speech duidelijk aangegeven dat het beleid van het KBS er absoluut niet gericht is op het aanschaffen van 2e hands voertuigen.   “ uitgaande van de financiële situatie en de haalbaarheid om op kort termijn een aantal van de uitrukvoertuigen te kunnen vervangen, hebben wij als voorstel gepresenteerd, gefaseerd goed gebruikte blusvoertuigen aan te schaffen”:  zei Brandweer Commandant Jakhari  in zijn speech. Er worden voor het end van dit jaar nog eens 4 goed gebruikte blusvoertuigen verwacht. Verder gaf de Commandant aan dat het wel de bedoeling is om na deze overbruggingsperiode over te gaan tot aanschaf van nieuwe uitrukvoertuigen. De contactsleutels van de voertuigen werden symbolisch door Jos Hendriks, agent van KEMBRI Fire Fighting aan de Minister van justitie & Politie dhr. Stuward Getrouw overgedragen. De bewindsman droeg de sleutels dan over aan de Commandant Brandweer.

 

 

October 15, 2019 / Nieuws

Share the Post