Vuilnisbeltbrand te Charlesburg

Vuilnisbeltbrand te Charlesburg

20191015_173849Een onbehagelijke rookoverlast, ten gevolge van brand op een vuilnisbelt aan de Schmeltzweg, houdt de bewoners van die omgeving al bijkans 4 dagen in de greep. De brand werd op zaterdag 12 oktober door de beheerder van de vuilstortstrotplaats aldaar gemeld. De brandweer is vanaf toen bezig het vuur onder controle te krijgen, wat niet al te eenvoudig blijkt. Het gaat hier om zandputten van ongeveer 4 tot 5 meter diep, die door de jaren heen met grofvuil zijn gedempt, bv hout, plastic, meubels, autobanden, etc. Er zijn hierdoor verschillende ondergrondse brandhaarden aanwezig. Met medewerking van het commissariaat Noord- Oost en Openbaar Groen is vanmiddag een graafmachine ter beschikking gesteld om het KBS met de blussingswerkzaamheden bij te staan. De brandweer werkt met ‘man en macht’ eraan om het vuur nog binnen een etmaal onder controle te krijgen. Aan de buurtbewoners wordt een beroep gedaan de nodige voorzorgen te treffen tegen deze rookoverlast. Sluit indien mogelijk ramen en deuren, mond- en neuskappen blijken onder  deze omstandigheden zeer handig te zijn, dek altijd voeding en drank afdoende af, ververs zoveel als mogelijk het drinkwater van huisdieren. Het vermoeden bestaat bij de buurtbewoners dat het vuur moedwillig is aangestoken. Het KBS geeft ten overvloede door dat het verbranden van vuil strafbaar is gesteld.

google image van het gebied

google image van het gebied

October 15, 2019 / Nieuws

Share the Post