Brand Watermolenstraat

Brand Watermolenstraat

20171004_094247Hedenmorgen heeft er brand gewoed aan de Watermolenstraat. Omstreeks  9.26u. werd een rookontwikkeling vanuit  het brandadres op  post Knuffelsgracht waargenomen, waarna terstond werd uitgerukt naar de locatie om de hoek. Ter plaatse betrof het een binnenbrand in één van de kamers op de bovenste verdieping van pand nr. 18, dat een bestemmingsfunctie als pension heeft.  Het vuur breidde zich echter door o.a. een harde wind, verder uit naar de bovenste verdieping van pand nr. 20. Door kordaat optreden van de brandweer is deze uitbreiding beperkt gebleven. Deze twee panden die overwegend in hout zijn opgetrokken, staan niet als monumentaal geregistreerd, maar zijn deel van de historische binnenstad en dragen dus bij aan die beeldvorming. De brand was na ongeveer 2uren onder controle.

October 4, 2017 / Nieuws

Share the Post