Bijenoverlast aan de Tiengieoloweg

Bijenoverlast aan de Tiengieoloweg

bijen-op-raat-04Hedenmiddag heeft zich een geval voorgedaan waarbij 2 personen slachtoffer zijn geworden van  braziliaanse bijenaanvallen. Dit geval heeft zich aan de Tiengieoloweg (zijstraat weg naar zee) voltrokken. Het gaat  om een jongeman en zijn moeder die zodanig door deze beesten zijn aangevallen, dat ze per ontboden ambulance naar de Spoed Eisende Hulp zijn vervoerd. De jongeman was op de hoogte van de locatie van de beesten en had een lopende afspraak met een imker om de ‘ kolonie’ te komen vangen, hij besloot echter alvast met maaiwerkzaamheden in de omgeving  te beginnen.  Hij werd terstond aangevallen en vluchtte gelijk de straat op, zijn moeder werd eveneens aangevallen en zocht veilig onderkomen in een voertuig. De collega’s van de bijendienst hebben de vrouw gered en de bijen bestreden.

Het is raadzaam om bij het ontdekken van een bijennest, zo min mogelijk of helemaal geen trillingen of lawaai te veroorzaken, omdat Braziliaanse  bijen op geluid en trillingen afgaan. Bel de brandweer op 110, of het nr. van de dichtstbijzijnde brandweerpost in uw omgeving.

November 12, 2017 / Nieuws

Share the Post