Delegatie Brandweer Haaglanden op bezoek bij KBS

Delegatie Brandweer Haaglanden op bezoek bij KBS

moment waarbij  Arwien van der Zande namens Haaglanden, de donatie overdroeg

moment waarbij Arwin van de Zande namens Haaglanden, de donatie overdroeg

instructie bijeenkomst  met het KBS personeel

instructie bijeenkomst met het KBS personeel

Een  vijf ‘man’ sterke delegatie uit  Haaglanden  Nederland, bracht gistermorgen een kennismakings- en orientatiebezoek aan het KBS. Dit bezoek heeft in hoofdlijnen te maken met  mogelijkheden tot samenwerking tussen het KBS en Brandweer Haaglanden. Deze samenwerkingsmogelijkheden zullen worden vervat in een samenwerkingsovereenkomst. Bij deze gelegenheid is een container met goederen vanuit Haaglanden gedoneerd aan het KBS. De donatie bestaat o.a. uit 800 overalls, 800 blusjassen (behorende bij de overalls), 13 paar bluslaarzen, 18 ademluchttoestellen, 140 ademmaskers en 100 cilinders. Deze  goedgebruikte goederen zijn wegens ‘overcompleet’ aan het KBS geschonken.  De delegatie zal tot en met 18 november in Suriname vertoeven. In deze periode  zullen enkele sessies/trainingen voor het personeel worden gehouden en enkele afdelingen en brandweerlokaliteiten worden bezocht. Hedenmorgen werd door Arwin van de Zande, van de delegatie een instructiesessie voor het personeel in paramaribo gehouden. de thema’s gingen o.a. over technische hulpverlening, gevaarlijkestoffen en redding in pasagiersliften. later op de dag werd een bezoek aan Brandweer Commewijne gebracht.

Brandweer Haaglanden is het samenwerkingsverband tussen de brandweerkorpsen in de regio Haaglanden.

November 14, 2017 / Nieuws

Share the Post