KBS hulpverleners verwerken ‘ongemakkelijke klus’

KBS hulpverleners verwerken ‘ongemakkelijke klus’

20171204_042544In de vroege ochtend van maandag 4 december voltrok zich een verkeersincident aan de Franchepanestraat, waarbij een personenauto vol tegen de schutting en het wachthuisje van een pand inreed. Hierbij lieten twee inzittenden het leven, terwijl één  naar de SHE werd vervoerd. De brandweer kreeg de melding voor hulpverlening omstreeks 03:00u.  en was het ongeval na ongeveer 2 uur meester. De werkzaamheden zijn onder bovengemiddelde emotionele omstandigheden uitgevoerd waarbij de twee lichamen van de slachtoffers bekneld waren. Voor de brandweerlui is het doorgaans een gemoedsbeproeving om lichamen van slachtoffers uit puin of wrakstukken te bergen, des te zwaarder wordt  deze beproeving als slachtoffers tot collega’s of familie behoren. Eén van de slachtoffers was behalve sportmakker, ook nog brandweerman, die op woensdag 29 november zijn laatste wacht op post Jarikaba voltooide.   Brandwacht 2e klasse, Greggory Richters….. een brandweerman die, vaker hulp verleende bij calamiteiten, werd levenloos door collega’s uit de beknelling verwijderd.

Het KBS condoleert de familie met dit smartelijk verlies en wenst hen veel sterkte toe.

December 5, 2017 / Nieuws

Share the Post