Vuurwerkseizoen officieel afgesloten

Vuurwerkseizoen officieel afgesloten

vuurwerkbarometerVuurwerkHet vuurwerkseizoen 2020/2021  werd op
1 januari om 24:00u. afgesloten. Deze periode is vanwege de overheid met 1 dag ingekort, waarbij de verkoop 5 dagen duurde en  het afsteken 6 dagen. De S.E.H. van het AZP  heeft  6 vuurwerkslachtoffers geregistreerd, terwijl bij de S.E.H. van het M.M.C. te Nickerie nul registraties zijn gedaan. Alle 6 slachtoffers zijn manspersonen. Het jongste slachtoffer is 2 jaar en het oudste 29 jaar, de helft van de slachtoffers is jonger dan 13 jaar. Alle 6 slachtoffers werden door vuurwerk in het gelaat en/of oog getroffen, bij één bleek opname noodzakelijk.  Het vorig vuurwerkseizoen zijn er 10 registraties geweest, het jaar daarvoor waren dat eveneens 10. Opmerkelijk is dat de aard van de letsels de afgelopen 4 seizoenen ‘minder ernstig’ zijn in vergelijking met daarvoor, waarbij  niet zelden operatief /chirurgisch moest worden ingegrepen. Met name hebben diverse knalvuurwerksoorten voor deze zware letsels gezorgd. Het KBS heeft de afgelopen jaren na analyse van diverse knalvuurwerksoorten, een ontmoedigingsbeleid tegen dit soort vuurwerk gevoerd, enkele soorten zijn  hierdoor op de lijst van illegaalvuurwerk komen te staan. Het KBS gaat onverkort door met het steeds in balans brengen van vuurwerktraditie en veiligheid. Wij kunnen dit echter niet alleen, uw bijdrage en verantwoordelijkheid als gemeenschap zijn van eminent belang in deze. Aan de slachtoffers wensen wij een spoedig herstel….. en aan de totale gemeenschap een sprankelend maar bovenal veilig nieuw jaar!

 

 

January 3, 2021 / Nieuws

Share the Post