3 gewonden bij brand in Vissersvaartuig

3 gewonden bij brand in Vissersvaartuig

Internet archieffoto

Internet archieffoto

Gister is omstreeks 19.00u. in de kombuis van een vissersvaartuig brand uitgebroken. Dit gebeurde nadat één van de bemanningsleden bezig was te koken en plotseling brand uitbrak en het vuur razend snel om zich heen greep. 3 bemanningsleden hebben brandwonden opgelopen waarvan één zeer ernstig. De slachtoffers zijn per ontboden ambulance naar de S.E.H. vervoerd.  In het ongeveer 15 meters lange vaartuig was bijkans 800 liter brandstof opgeslagen, die de brand heftig heeft doen uitbreiden. De brandweer heeft een gascilinder van 28 lbs. uit het vaartuig kunnen verwijderen. Het vaartuig was aangemeerd aan de oever van een kreek die naar het Saramaccakanaal leidt, ter hoogte van de kruising Nw. Libanon- en  Commissaris weytingweg De brandweer die na 5 minuten ter plekke was had de brand binnen 20 min onder controle. De blussingswerkzaamheden zijn vanwege het zeer drassig oeverterrein, onder zeer moeizame omstandigheden uitgevoerd. De politie van station Leiding 9a is belast met het onderzoek naar de oorzaak van deze brand.

December 31, 2017 / Nieuws

Share the Post