Bedrijvige jaarwisseling voor de brandweer,… woningbrand eist 4 levens

Bedrijvige jaarwisseling voor de brandweer,… woningbrand eist 4 levens

woningbrand Mariestraat

woningbrand Mariestraat

moment waarop het eerste slachtoffer werd geborgen

bergingsmoment van een slachtoffer

 

 

 

 

 

 

De brandweer heeft een bewogen jaarwisseling achter de rug. De laatste melding van het afgelopen jaar werd omstreeks 23:30u. gedaan, het ging hierbij om een grasbrand op een openperceel aan de Sohawanweg. Daarvoor was tegen 22:00u. aan de Krakalaan 16 te Cabendadorp, melding  van een woningbrand. Eén van de bewoners gaf aan dat niemand op dat moment thuis was en vanwege gebrek aan elektriciteit een brandende kaars over het hoofd is gezien. Ter plekke trof de brandweer een uitslaande brand aan, waarbij het pand volledig was afgebrand. De brandweer verrichtte  nablussingswerkzaamheden. De eerste brandmelding voor dit jaar werd gedaan aan de Birihoedoematoestraat, omgeving de Boerbuiten, het was een begin van brand veroorzaakt door een koelkast die vlam vatte en een gedeelte van het plafond verschroeide. De brand werd door de omstanders geblust. Omstreeks 03:45u. werd melding gedaan van een woningbrand aan de Mariestraat no. 48. ter plaatse trof de brandweer een uitslaande brand aan, waarbij het bovengedeelte van het gebouw kort daarna instortte. Het sein ‘brandmeester’  werd na ongeveer 30 min. gegeven. Bij deze brand zijn er 4 levens te betreuren, een grootmoeder(63) en haar 3 kleinkinderen (15, 10 en 8), werden onverbiddelijk door het vuur gegrepen. Tegen 07:00u. werd het eerste slachtoffer geborgen. Naar verluidt hebben buren vuur en knallen waargenomen en was volgens hun, kort daarna het huis in ‘lichterlaaie’. Het onderzoek naar de oorzaak van deze brand is in proces bij de Forensische Opsporing van de Politie. Het KBS condoleert hierbij de nabestaanden en wenst hen veel sterkte toe.

January 1, 2022 / Nieuws

Share the Post