12 vuurwerkslachtoffers geregistreerd in afgelopen vuurwerkseizoen

12 vuurwerkslachtoffers geregistreerd in afgelopen vuurwerkseizoen

picsvw. barom.Met het behandelen van een 2 jarig kind op 2 januari, de laatste dag van het verkopen en afsteken van vuurwerk is het aantal vuurwerkslachtoffers naar 12 gestegen. Op woensdag 27 december waren er 3 registraties op de afdeling S.E.H., terwijl op 28 en 29 december er geen registraties zijn geweest. Op zaterdag 30 december werden 4 slachtoffers behandeld en op oudejaarsdag was dat 1. De eerste dag in dit jaar is met 3 registraties afgesloten en op 2 januari werd er 1 slachtoffer behandeld. Volgens de statistieken van de S.E.H. zijn er 5 opnames geweest, waarbij amputatie bij de vingers van een 5jarig kind noodzakelijk bleek. Het oudste slachtoffer is 47 jaar en de jongste 2 jaar.  8 van de 12 slachtoffers zijn jonger dan 15 jaar en meer dan de helft van deze slachtoffers zijn getroffen door knalvuurwerksoorten.  In het MMC in Nickerie is een 12 jarig meisje op eerste kerstdag, 2 dagen voor de officiële verkoop- en afsteekperiode behandeld voor vuurwerkverwondingen aan haar vingers.  Het  KBS wenst alle getroffenen sterkte en een spoedig herstel toe. De afdeling preventie van het KBS zal tot na het weekend na-controlewerkzaamheden verrichten bij zowel de importeurs als de kleinhandel, waarbij hoeveelheden en opslag van ‘restvuurwerk’ in kaart zullen worden gebracht.

January 3, 2018 / Nieuws

Share the Post