Omstanders blussen begin van brand te Hannaslust

Omstanders blussen begin van brand te Hannaslust

IMG-20180104-WA0016 (1)Aan de Bikasadidiweg #19 te Hannaslust was gisteravond omstreeks 18:30u. sprake van een beginnende brand. Volgens één van de bewoners was zij bij het fornuis bezig en is er zeker van geweest hierna het vuur te hebben uitgemaakt, ze ging naar buiten en na een paar minuten waren er vlammen in de keuken. Ze sloeg gelijk alarm en de toegesnelde omstanders wisten het vuur heel snel met ‘emmers water’ te blussen, nadat de gascilinder die buiten was geïnstalleerd werd ontkoppeld. Het gasfornuis, plafond en muren werden door het vuur beschadigd. Alhoewel het KBS zelfredzaamheid in de gemeenschap toejuicht en propageert, moet zo min mogelijk van de meldingsprocedure worden afgeweken. Hierbij geldt “eerst melden, of laten melden en blussen”. De brandweer werd pas na een uur om administratieve redenen ingeschakeld.

January 5, 2018 / Nieuws

Share the Post