Ventilator veroorzaakt binnenbrand

Ventilator veroorzaakt binnenbrand

IMG-20180109-WA0013Op 9 januari heeft zich een binnenbrand aan de Langa Tabikistraat  no. 72 voltrokken, waarbij een matras in brand stond. Het pand dat in steen is opgetrokken wordt bewoond  door 2 volwassenen en 4 kinderen. Volgens verklaring van de eigenaar is een draaiende ventilator op het matras terecht gekomen, waardoor de bladen zijn gaan ‘vast lopen’ en de motor vervolgens hitte is gaan opbouwen. Het matras  vloog door de hitte in brand met  enorme rookontwikkeling, die door de eigenaar werd ontdekt.  Hij heeft het vuur van het matras kunnen doven, maar er was reeds sprake van branduitbreiding naar het plafond toe. De brandweer die binnen 6 minuten na de melding ter plaatse was, heeft het vuur in het plafond kunnen blussen en zodoende branduitbreiding voorkomen

January 10, 2018 / Nieuws

Share the Post