‘Handenvol’ werk voor de Brandweer

‘Handenvol’ werk voor de Brandweer

IMG_1030De brandweer heeft eergister, zaterdag 27 januari ‘handenvol’ werk gehad.  Omstreeks 08.00u. werd melding gedaan van een olietankwagen die in brand stond  nabij de politiepost te Klaaskreek langs de Afobakeweg. De 2e melding betrof een woningbrand aan de Richard Voullairestraat, die omstreeks 14.30u. werd gedaan, terwijl de 3e melding een woningbrand te Sonny point betrof en wel omstreeks 17.30u. ( zie vorig artikel). Tegen 22.50u. was het weer ‘raak’ toen een hoogbouwwoning aan de Hannoverlaan nr. 30 in brand stond. De brandweer was binnen 5 min ter plaatse toen er reeds sprake was van een uitslaande brand. Het betrof een woning van ongeveer 9x12m, waarvan het bovenste gedeeltelijk in hout is opgetrokken en het onderste gedeelte in steen. Dit huis was onbewoond, echter was aan de achterkant een berghok dat als woonruimte onderdak bood aan een familielid van de eigenaar van deze woning. Het bovenste gedeelte en berghok zijn totaal door de vlammen verwoest. De brandweer heeft kunnen voorkomen dat het vuur zich uitbreidde naar de panden op nr 28 en 32. Twee personen woonachtig op pand nr 28 zijn vanwege een emotionele inzinking,  per eigen gelegenheid naar de S.E.H. vervoerd. De brandweer gaf na ongeveer 30min het sein ‘brandmeester’.  De avond van deze dag werd omstreeks 23.22u. afgesloten met een melding van een autobrand aan de nw. Domineestraat hoek drambrandersgracht. De brandweer was binnen 6min. ter plekke toen een grijsgelakte TOYOTA PREMIO totaal in brand stond. Door een constante afkoeling van de brandstoftank, werd verdere risico van mogelijke explosie gereduceerd. Binnen 10min werd de brand onder controle gebracht. De politie die belast is met het verdere onderzoek sluit de mogelijkheid van misdrijf niet uit. Het aantal autobranden voor de maand januari is hiermee gestegen naar 7.

January 29, 2018 / Nieuws

Share the Post