Wederom gaslekkage op het complex van ARGOS cementbedrijf

Wederom gaslekkage op het complex van ARGOS cementbedrijf

IMG_1095Nadat er gister omstreeks 14.30u. sprake was van een gaslekkage bij de propaanbulkopslag van NV ARGOS, was dat hedenmiddag omstreeks 13. 50u., wederom het geval.  De brandweer van post Toekomstweg was binnen 4min ter plaatse aan de Vensurlaan te Dijkveld, toen vanuit het overdrukventiel van de propaanopslagtank, propaangas ontsnapte. Volgens een bedrijfsdeskundige was er sprake van een overdruk bij het her vullen van deze tank, waardoor op gegeven moment de manometer 20 bar aangaf i.p.v. een ‘veilige’ 11 bar. Met de zinderende hitte van de middagzon werd de inwendige druk verder gestuwd waardoor het overdrukventiel in werking trad en zodoende het zeer brandbare propaan de vrije loop gaf. De brandweer heeft ongeveer 2u uren de tank met een inhoud van ongeveer 6000 LTR. propaangas constant afgekoeld. Hierna hebben arbeiders van het bedrijf OGANE de druk verder gereduceerd door een deel van het gas in de tank over te hevelen naar 100 LBS gascilinders.

February 4, 2018 / Nieuws

Share the Post